TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 7., csütörtök

Szójabab és szezámmag avagy Újkori leletek

Imádok fagyasztót takarítani...
Pontosabban a jégbarlangban kutatásokat, feltárásokat végezni.
Na, ez már jobban hangzik.
Szóval, ilyenkor az ember viszonylag érdekes dolgokra is lelhet, ami velem is megtörtént.
Fagyasztott szójabab!
Valószínűleg ez úgy történt hogy valamikor, valami akció keretében, megpillantottam a boltban és úgy éreztem, hogy ez nekem kell. 
Normál esetben nem vásárolnék ilyesmit - gondoltam 😜
Azt hogy ez milyen fontos volt számomra, azt misem bizonyítja jobban, hogy szeptember végén még nyíl  lejárt a szav.ideje; de még ez sem rettentet meg, EL KELL HASZNÁLNI.
Hama-gyorsan egy salit varázsoltam belőle...
..és képzeljétek el, ha valahol látok még ilyen finomságot, tuti hogy a kosaramba kerül és fogtok még vele találkozni itt a blogon.












SZÓJABABSALÁTA, PIRÍTOTT SZEZÁMMAGGAL
2 személyre
Hozzávalók:
30 dkg szójabab (fagyasztott)
½ lilahagyma
2 ek. citromlé
2 ek. olívaolaj                                                                             
1 ek. magos mustár
1 tk. kristálycukor
1 ek. szezámmag
5-6 szem szegfűszeg
2 ger. fokhagyma
jégsaláta
paradicsom
4 dl vizet, a szegfűszeggel, félbevágott fokhagyma gerezdekkel és sóval felforralunk, amikor forr beletesszük a még fagyos szójababot, aztán az újra forrástól számítva 10-12 percig főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, a fokhagymát és a szegfűszeget kiszedjük.
 A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
(Ha magvakat pirítunk, figyeljünk oda arra, hogy amikor elérte a kívánt „színt”, illetve egy picivel előtte, egyből borítsuk ki egy hideg tányérra. Ellenkező esetben a serpenyő hőjétől még tovább pirulhat, megéghetnek a magok.)
Közben az olívaolajat, a citromlével, és a mustárral alaposan összekeverjük, egy csipet sóval és egy csapott teáskanál cukorral ízesítjük.
A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a babbal és a szezámmaggal együtt belekeverjük az öntetbe, jól lehűtjük.
Tépkedett salátalevelekkel és néhány karika paradicsommal kiegészítve tálaljuk, amennyiben a szezámmagból hagyunk egy keveset, azzal is megszórhatjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése