TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. április 20., péntek

Kelkáposzta és alma avagy Az egészség egészségére


Mivel ma egészséges ételt kellett főznöm, úgy gondoltam legyen kelkáposzta, mert azt már  én is régen ettem... 😉
Szerintem sikerült, vagy legalább is, senki nem mondta, hogy nem 😂













PÁROLT CSIRKEMELL, 
  PIRÍTOTT MAGVAKKAL
    ALMÁS-KELKÁPOSZTA ÁGYON
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 kg kelkáposzta
2 db alma 
1 kis fej vöröshagyma
1 ek. mustár
2 ger. fokhagyma
őrölt kömény
őrölt rozmaring (most éppen csak ez volt, de biztos, ami biztos ez mindig van itthon)
bors, só
pirított magvak
A kelkáposzta külső „csúnya” leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, a káposztát pedig 2 centis csíkokra, de akár kockákra is vághatjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, rátesszük a káposztát, megsózzuk, köménnyel és rozmaringgal ízesítve, roppanós puhára pároljuk. (Ha úgy biztosabbak vagyunk, a dolgunkban, akkor az elején egy nagyon kevés kis vizet önthetünk alá, de NE főzzük!)
A csirkemellet felszeleteljük, gyengén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, picit meglocsoljuk olívaolajjal, és egy forró serpenyőben, pillanatok alatt, addig sütjük amíg elveszti nyers színét, majd mellé dobjuk a durván feldarabolt  fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, ami kb. félig ellepi, belekeverjük a mustárt, aztán fedővel letakarva, 15-20 perc alatt készre pároljuk.
Az almát, kis darabkákra, szeletkékre vágjuk és tálalás előtt a még forró! káposztába keverjük.
Tálaláskor különféle pirított magvakkal megszórjuk.
TUDTAD? "A kelkáposzta gazdag vasban, ami serkenti az oxigénáramlását a vérkeringésben."



2 megjegyzés:

  1. Szokatlanul hangzik, de finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 25 hölgy vendég ebédje volt, és többen is elmondták, hogy erre még nem is gondoltak, de finom volt és otthon is kipróbálják. Természetesen friss kelkáposztából még finomabb :)

      Törlés