TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 14., szerda

Káposzta és tejföl avagy Hej de rutyutyu


Ne kérdezzetek semmit.
Jött az ötlet.
Nem tudom hogyan, és honnan, csak jött.
Ölég népies lett, ha valaki ismer valami hasonlót, léci írjon.
Kösziköszi és ŐrültenJóÉtvágyat !











TEJFÖLÖS KÁPOSZTALASKA,
    GERSLIVEL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 db fejes káposzta (kb. 1,30 kb.)
15 dkg gersli (árpagyöngy)
20 dkg lángolt kolbász
2 ger. fokhagyma
2 ek. kristálycukor
1-2 ek. liszt
1 p. tejföl
babérlevél
kömény
rozmaring
bors, só
A gerslit egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd átöblítve, sóval és babérlevéllel ízesített vízben, megfőzzük, leszűrjük, félretesszük.
A káposzta külső csúnya leveleit eltávolítjuk, a torzsát kivágjuk, aztán a káposztát nagyobbacska kockákra vágjuk (laskákra), egy tálba rakjuk, megsózzuk, majd alaposan átforgatjuk, illetve a kezünkkel jól meggyömöszköljük, „megtörjük” és jó egy órát pihentetjük, közben ezt a műveletet 2-3 megismételjük.
A kolbász apró kockákra vágjuk, és forró zsiradékon picit megpirítjuk, majd megszórjuk a cukorral, finoman megkaramellizáljuk, aztán rátesszük a káposztát, zúzott fokhagymával, borssal, köménnyel, rozmaringgal ízesítjük, és innen tovább, kevergetve, szakaszosan pároljuk. Tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel, ami épphogy ellepi, és ezt addig ismételjük, amíg a káposzta eléri a kívánt puhaságot, és csak épp van egy kis leve. (Nem főzeléket készítünk!)
A káposztához keverjük a megfőtt gerslit, tejfölből és lisztből készült habarással, jó sűrű, szaftosra főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése