TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 4., vasárnap

Csirke és zamat avagy Sárgás, pompás, klasszikás

Lényegében erre az étere is írhatnám, hogy klasszikus, igaz nem felénk, de klasszikus, és én így készítem 





CSIRKEPILÁF
Hozzávalók:
5-6 db csirke felsőcomb
20 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
5 dkg mazsola
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
4-5 szem szegfűszeg
1 db babérlevél
kurkuma
bors, só
(bors helyett lehet chili)
Párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy az ízesítésnél, babérlevelet és szegfűszeget is használunk.
A csirke felsőcombokat kicsontozzuk és felkockázzuk (igény szerint a bőrét leszedhetjük, én naná, hogy nem tettem).
A vöröshagymát felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt combhúst.
A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és amikor a hús finoman lepirult, ezt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, kurkumával színezzük, „ízesítjük”, vízzel felöntve pörkölt módján főzzük, az első forráskor belekeverjük a fagyos borsót, az utolsónál pedig a mazsolát.
Szépen rotyogatva, készre főzzük, úgy, hogy annyi szaftja legyen, ami épphogy! ellepi, az így kapott ragunkat, ezután beleforgatjuk a kész, illatos, ízes rizst, és már tálalhatjuk is.
 (A kurkumának nincs sok, túl erős íze, ennek hiányában, használhatunk fűszerpaprikát, de csak óvatosan, hogy ne legyen a piláfunk, pörkölt jellegű; ha viszont curry-vel színeznénk, akkor arra ügyeljünk, hogy a curry, egy fűszerkeverék, tehát ölég jellegzetes íze van !!!)

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése