TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 29., péntek

Mák és tejföl avagy A guba új élete

Egyszerűen csak jött, megkívántam, elkészítettem....






ALMÁS- MÁKOS GUBA,
   MÉZES-VANÍLIA ÖNTETTEL
Hozzávalók:
6 db szikkadt kifli
1 p. tejföl (175g)
0.5 dl tej
1 db szép alma (15-20 dkg)
1 db tojás
10 dkg kristálycukor
5 dkg darált mák
vaníliás pudingpor
tej, méz
A tejfölt, a tejet, a tojást, a cukrot és a mákot alaposan összekeverjük.
Az almát kis kockákra vágjuk és ezt is belekeverjük a mákos tejfölbe.
A kiflit felkarikázzuk és a mákos masszába forgatjuk.(Ez a műveletet célszerű lazán, de alaposan, és inkább kézzel végezni.)
Egy pástétomformát sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy legyen annyi lelógó rész, amit majd visszahajtva, befedi  gubánkat.
A gubát, egységesen eloszlatva beleborítjuk a formába, majd a sütőpapírral lefedjük (visszahajtjuk) és finoman lenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 25-30 percig sütjük.
A vanília öntetet a legegyszerűbb módon készítjük el; - vanília pudingból, kicsit lazábbra és mézzel ízesítjük.




FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése