TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 21., kedd

Juhtúró és mák avagy Leves után, vagy mellé

A tegnapi egyszerű hétköznapi menüm ezzel a fincsi kis pogival lett megkoronázva 😉
















JUHTÚRÓS POGÁCSA, MÁKSZEMEKKEL
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg juhtúró (Bryndza  - Sissy 2 db)
10 dkg puha vaj
5 dkg élesztő
2 ek. tejföl (20%)
1 dl tej
1 tojás + kenés
2 ek. szemes mák
1 tk. kristálycukor,
Az élesztőt kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt (kivétel a mák), gyors, könnyű mozdulatokkal, laza, kicsit "tapadós, ragadós" tésztává gyúrjuk. (Mint általában a kelt tésztáimnál, itt is fontosnak tartom, hogy gyúrás közben ne a tésztát, hanem a kezünket lisztezzük, és ha kell többször is.)
A sütőt 190 fokra, előmelegítjük.
A lazán összegyúrt tésztánkat, langyos helyen, letakarva, legalább 20 percig kelesztjük.
Ezután centis vastagságúra kinyújtjuk, és 1 csapott evőkanál mákkal megszórjuk, a sodrófával finoman belenyomkodjuk, és ügyesen meghajtogatjuk; ismét 20 perc kelesztés következik.
Ezt a műveletet még egyszer meg ismételjük, aztán a tésztánkat duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, "bevagdossuk", kiszaggatjuk, tepsire pakoljuk, a tetejét megkenjük felvert tojással.
15-20 perc pihentetés után, az előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25 alatt szépen megsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése