TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 11., hétfő

Zöldség és zöldség avagy Lassanként búcsúzik a nyár

Reggel úgy gondoltam,hogy zöldséges-lecsós húsit készítek, ma. 
Elkészült, s mit nem mondjak... több lett mint zöldséges-lecsó...😁
Nem is tudtam milyen nevet adjak néki, ezért segítséget kérek, ötleteket várok Tőletek, bátran és Őrült fantáziával
👇👇👇 ide le a megjegyzések rovatba, a bejegyzés alá 😉
















.......................................

Hozzávalók:
60 dg sertéskaraj
40 dkg paprika
50 dkg paradicsom
15 dkg sárgarépa
2 szál szárzeller
4 ger. fokhagyma
citromos kakukkfű v. sima
bors, só
burgonya
A sertéskarajt felszeleteljük, picikét megklopfoljuk, és egy éjszakára, fokhagymás (2 ger.) kakukkfüves pácban érleljük.
A hús szeleteket egy serpenyőben megsütjük, tálalásig félretesszük, melegen tartjuk.
Közben, a zöldségeket feldaraboljuk, a sárgarépát, szép vékony, félkarikákra, a zellert kb. fél centis darabokra, a paprikát és a paradicsomot pedig, úgy ahogy a lecsóhoz szoktuk, (de szerintem"apróbb" darabokban jobban keveredik a többi zöldséggel).
Először a sárgarépát és zellert, pirítjuk meg finoman, majd jöhet a paprika és a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és aprított fokhagymával ízesítve kellemesen roppanós, puhára sütjük, pirítjuk.
Köretnek pirított burgonyát kínálunk, aminél a hús sütéséből visszamaradt zsiradékot is használhatjuk, de előtte szűrjük át.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése