TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 14., csütörtök

Szűz és rozmaring avagy Tudod mit ettem ma nyárson?

Végre ez is elérkezett, rozmaring, aminek szép erős, nyársnak való szára van.
Ilyent már többször láttam itt-ott-amott, de a tányéromon még nem.
De már, de! 
Ez egy ilyen nap volt, először főztem marhafarkat, először nyársaltam rozmaring ággal, és ha minden igaz,ma először mondom ki azt, hogy ezeket, másodszor is elkészítem; persze másodszor, máshogy 😋 
















ROZMARINGOS SZŰZNYÁRS, 

PARADICSOMBAN PÁROLVA
      PAPRIKÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
1 kg paradicsom
1 db vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
20-25 dkg rizs
2 db paprika
bors, só 
A szűzpecsenyét feldaraboljuk (úgy, hogy adagonként, 2x4 azaz 8 darabka jusson) majd legalább egy éjszakára, fokhagymás, rozmaringos, borsos pácban érleljük.
A vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, szétszedjük, aztán a hússal felváltva, nyársra tűzzük őket (erre jó a erősebb, fás, rozmaringszár) és olívaolajon minden oldalukról elősütjük, sózzuk,  félretesszük. 
Közben a paradicsomokat felkockázzuk (aki gondolja, meghámozhatja, de engem nem zavar a héja) és abba, a lehetőleg nagy, serpenyőben amelyikben a nyársakat sütöttük, beleborítjuk, és szép lassan rusztikus, "pépesre" főzzük, rozmaringgal, borssal és sóval (óvatosan) ízesítjük. Amennyiben maradt vöröshagyma, kicsit aprítsunk még rajt, és dobjuk a paradicsomhoz. Amikor a paradicsom kezd levesedni, (szükség szerint kevéske vizet adhatunk hozzá) szépen belepakoljuk, a nyársakat, és fedő alatt 10-15 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy le ne égjen. Ha paradicsomot túl savanyúnak találnánk, egy pici cukrot adhatunk hozzá.
A hagyományos módon párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy mielőtt felöntenénk vízzel, kockára vágott paprikát keverünk hozzá.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése