TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 9., szerda

Juhtúró és karaj avagy A tuti ÍZESÍTŐ

A juhtúró az az alapanyag, ami az egyik legjobb ízesítő, hús roládok készítésekor. 
Én úgy szeretem, hogy szépen rákenem a szeletekre, rakok hozzá még ezt-azt, aztán szorosan feltekerem, és panírozva, vagy inkább natúron megsütöm. Ilyen dolgokkal már találkozhattatok nálam, nem véletlen. Igaz ez a túró rendesen megolvadhat, és nem nagyon látni amikor az emberke megvágja a roládot, és ez fontos lehet néhányaknak...
-Akkor minek van benne??!! 😬
Hát, erre csak 2 betűvel tudok válaszolni: AZ ÍZ 😉(bocsesz ez 3 lett, vagy 4)
















JUHTÚRÓS ROLÁD, ZÖLD PAPRIKÁVAL 
  ÉS PARADICSOMMAL PÁROLT PARAJJAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
125 dkg juhtúró
2 db zöld húsú paprika
10 dkg kolozsvári szalonna (apróra kockázott)
60 dkg paraj (spenót)
25 dkg koktélparadicsom (apróbb)
4 ger. fokhagyma
fűszerpaprika 
bors, só
olívaolaj
A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, rákenegetjük a juhtúrót, elosztjuk rajtuk a csíkokra vágott zöld paprikát, és szorosan felgöngyöljük őket, a végeit kicsit betűrjük, csak kívülről sózzuk (a túrótól is kap egy kis sós ízt) .
Paprikás, borsos lisztbe fogatjuk a roládokat, majd egy méretes serpenyőben, olívaolajon, a"nyitott" felükkel lefelé, 2-3 percig elősütjük minden oldalukról. Aztán óvatosan aláöntünk jó 1 deci vizet, vagy fehérbort és fedő alatt, 15-20  percig pároljuk, közben meg-meg forgatva.
Amíg a roládok párolódnak, elkészítjük a köretet.
Egy serpenyőben olívaolajon,  szépen megpirítjuk a szalonna kockákat, hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, majd a vékony csíkokra vágott fokhagymát. Amikor  fokhagyma kezd színt kapni (ne égessük meg!), jöhet a paraj, néhány perc alatt készre pároljuk, szükség szerint sózzuk.
Tálaláskor a roládokat ügyesen megvágjuk, és a paradicsomos paraj tetején kínáljuk, a roládok szaftjával meglocsolva.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése