TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 2., szerda

Hagyma és krém avagy Ízletes lett e leves

Ez a leves kedvenc lett kis éttermünkben, nem is tudom eddig miért titkoltam előletek.
Pedig hótt egyszerű az egész, ami csak azt bizonyítja, hogy nem kell a sok cécó 😁















ÍZLETES HAGYMAKRÉMLEVES, 
   SZALONNÁVAL ÉS LEVESGYÖNGGYEL
Hozzávalók:
80 dkg vöröshagyma
3-44 ger. fokhagyma
1 ek. mustár (+ahogy kívánjuk)
rozmaring
majoránna
őrölt kömény
bors, só
1 p. tejföl és liszt, a sűrítéshez
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk őket és sós, borssal, rozmaringgal, egy kis majoránnával és köménnyel ízesített vízben nagyon puhára főzzük.
Aztán hozzáadjuk a mustárt, és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd tejfölös habarással besűrítjük.
Levesgyönggyel és apróra vágott, pirított szalonnával tálaljuk.
Ennyi. 
(Ha valaki "túl markánsnak, túl durvának" érezné a fűszeres hagymást ízt, egy csipet cukorral és egy kis tejszínnel finomíthat rajta. Tehát itt is igaz J.P. mondása, miszerint - 
"A recept a térkép, de mi döntjük el, hogy melyik úton megyünk.") 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése