TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. augusztus 24., csütörtök

Alma és körte avagy Óvatosan édes

Nem rajongok túlzottan az édesért, de néha azért jól esik, főleg ha kicsit izgalmassá  teszem 👌

















TEJSZÍNES ALMA-KÖRTE KRÉMLEVES, 
        SAJTTAL ÉS MANDULÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg alma és körte vegyesen (nálam a körte volt a több) 
2 db tömlős natúr, vagy tejszínes sajt (2x10 dkg)
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 tk. őrölt ánizs
1/2 citrom lereszelt héja
frissen őrölt bors
csipet só
Az alma és a körte magházát eltávolítjuk (igény szerint meghámozhatjuk, én nem tettem), majd a gyümölcsöket felkockázzuk, a cukorral, és a csipet sóval, valamint az ánizzsal ízesített vízben puhára főzzük.
A főzés közben hozzáadjuk a sajtot, aztán amikor már elkeveredett, és a gyümölcsök is jól megpuhultak, szép simára turmixoljuk, a tűzre visszarakva, belekeverjük a tejszínt és a reszelt citromhéjat, kiforraljuk, készre főzzük, majd  tűzről már levéve, egy kevés frissen őrölt borssal tesszük izgalmassá.
Jól lehűtjük és pirított mandula szeletekkel kínáljuk.
(Na jó, aki "fél tőle" 😨 a borsot elhagyhatja, de akkor miért írtam le 😉 illetve és a gyümölcsök ízétől függően, lehet édesebbre készíteni. )




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése