TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. július 5., szerda

Tárkony és burgonya avagy A tegnapi tervek

Az a helyzet, hogy ezt már tegnapra terveztem.
Csak tegnap úgy alakult, hogy...       olyan, izé nap lett (nagyon olyan), és ezért inkább egy kis tésztát főztem.
Na de, ma! csak azért is megfőztem a tegnap előszedett krumplikat.














TÁRKONYOS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
5-10 dkg kolozsvári szalonna
1 db paprika
1 dl tejszín
1 db babérlevél
fűszerpaprika
tárkony
kömény
A vöröshagymát, a szalonnát, és a paprikát, apró kockákra vágjuk és együtt szépen üvegesre sütjük. Ezután megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és egyből felöntjük annyi vízzel ami ellepi, köménnyel és a babérlevéllel ízesítve, kb. 10 percig főzzük. Ez idő alatt megpucoljuk a burgonyát és a répát, amiket kis, kb. 1x1 centis kockákra illetve karikákra darabolunk, és az alaphoz adjuk. Vízzel felöntve, tárkonnyal ízesítve, puhára főzzük, végén egy forralásnyi időre, hozzáadjuk a tejszínt.
Okos: A szárított fűszereket a főzés közeben adjuk az ételekhez, a frisseket pedig a főzés vége felé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése