TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. július 12., szerda

Saláta és öntet avagy Viszonylag

Ma a mai étkezésem ölég ritkára sikerül, de ez talán nem is baj.
Estére viszont egy pompás salátát dobtam össze, ahol az önteten lett a hangsúly, és azon finom füstölt halacsakán.
...na meg a zöldbabon (nehogy megsértődjön)
Asszem ez viszonylag gyors és egyszerű lett.















ESTI SALÁTA, ZÖLDBABBAL 
   ÉS FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
20 dkg zöldbab
füstölt makréla (vagy más)
salátafélék
Az öntet:
1 nagy p. natúr joghurt (375 g)
2 db főtt tojás
10 dkg sárgarépa
2 ek. olívaolaj
kakukkfű
A zöldbabot roppanós puhára főzzük, lehűtjük.
Az öntethez a joghurtba reszeljük a tojásokat és a sárgarépát, sóval és kakukkfűvel ízesítjük, és két evőkanál olívaolajat is belekeverünk.
A saláta féléket a tányérra halmozzuk, rászórjuk a zöldbabot, meglocsoljuk az öntettel és  füstölt hal darabokkal koronázzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése