TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. július 4., kedd

Bazsalikom és szalonna avagy Diós tészta

Nem egy nagy eresztés, de gyors és finom, és az ilyen (főleg ilyen) napokon nem elhanyagolandó dolog ez.
No meg aztán egészséges is lett, most hogy így jobban belegondolok 😉
A dió: jót tesz a vérnyomásnak, a koleszterin szintnek, megakadályozza a vérrögképződést, erősíti az immunrendszert, stb... és terhes is lehet tőle az ember. ...vagy.. ja, nem..., egy pillanat... bocs rosszul olvastam... 
Szóval, régen,  a népi gyógyászat, előszeretettel ajánlotta fogyasztását a terhes nőknek, mert hogy így okosabb lesz a születendő gyermek.
A bazsalikom: immunerősítő, idegerősítő, étvágy javító, torokgyulladás enyhítő, szélhajtó, és még tejszaporító is (hogy témánál maradjunk😄)
A fokhagyma: antibakteriális hatású, tágítja az ereket, csökkenti a koleszterin szintet, véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentő, baktérium ölő... és enyhíti a menstruációs görcsöket 👍
A szalonna: A szalonna ill. a zsír (zsírok) kis mennyiségben jó hatással vannak a szívre, kis mennyiségben erősíti az immunrendszert, a szalonna enyhíti a alkoholmérgezést is, mert zsírral vonja be a gyomorfalat, és így lassabban szívódik fel az alkohol 😯 
A tejszín.
...na de a tészta, az teljes kiőrlésű 😀















TEJSZÍNES -DIÓS FUSILLI,
  FOKHAGYMÁVAL ÉS BAZSALIKOMMAL
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű fusilli (orsó tészta)
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg dióbél 
4-5 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
friss bazsalikom

olívaolaj
A tésztát kifőzzük. (aztán felgyorsulnak az események 😉)
Közben a szalonnát vékony csíkokra vagy kockára vágjuk, és egy serpenyőben, kevéske olívaolajon, szépen megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöket és tálalásig félretesszük.
A fokhagymát és dióbelet, durvára aprítjuk és a visszamaradt zsiradékon, megfuttatjuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk és beleforgatjuk a tésztát. 
Tálalás előtt durvára vágott, vagy tépett bazsalikom levelekkel ízesítjük; illetve már a tányéron, rászórjuk a fincsi ropogós szalonna pörcöket.
Hát ez ennyi.
De! azért azt el kell  mondanom, hogy a fokhagyma és a dió, hamar "pillanatok alatt" megéghet, épp ezért ügyeljünk rá, ne hagyjuk magára véletlenül se 👉 nincs telefon, nem csönget a postás, nem kell kiosztani lájkokat; ja és nem árt, ha tejszín már meg van bontva.
ui. Sózás! én nem sóztam, de ez szalonna függő, tehát kóstoljunk, amikor a tejszínnel összeforraltuk. 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése