TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 19., hétfő

Gnocchi és finom avagy Ilyen egyszerű lenne?

Hétfő.
A hétvégi meló kipihenése közben az jutott eszembe, hogy azért, enni is kellene valamit, mielőtt teljesen eltűnnék, az ágy, és a semmit tevés közti űrben. 
Igaz, aggódásra nincs még valós okom, mert rendelkezem egy biztonságos 140 kilónyi, vésztartalékkal; de nem szeretném, hogy a semmit tevésből, semmit evés legyen. 
Reggel, teljesen véletlenül főztem egy kis krumplit 😨... ??? 















GNOCCHI de FARADT 
Hozzávalók:
A gnoccihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
szerecsendió

+
15 dkg bacon
chili paprika
petrezselyem zöldje
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihűtjük.
A kihűlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!










Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villával segítségével kicsit megnyomkodjuk, megformázzuk őket.
Forró sós vízben pár perc alatt kifőzzük.
A bacont apró kockákra, (csíkokra) vágjuk, egy pici olívaolajon megpirítjuk, közben, amikor már kezd "pirosodni", hozzáadjuk a lecsepegtetett gnocchi-t és együtt pirítjuk tovább. A végén ízlés szerinti mennyiségben, aprított chilivel és petrezselyem zöldjével összeforgatjuk. Tálaláskor sajttal megszórhatjuk, de én most ezt kihagytam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése