TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 28., szerda

Cukkini és karaj avagy Fő a zelék!

A mi manna első blikkre, hasonlít a tegnapira, csak nem uborka, hanem cukkini, nem gyalulva, hanem kockázva, nem sajttal és tejföllel, hanem tejszínnel, nem lila hanem vöröshagymával, nem hidegen hanem főzve, a karaj, nem fokhagymás hanem csípős-mustáros. 
Egyébként ugyanaz.
Lényeg a lényeg &  fő a zelék 😇
















TEJSZÍNES CUKKINIFŐZELÉK,
    CSÍPŐS-MUSTÁROS KARAJJAL
Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
60 dkg cukkini
10 dkg sárgarépa (1 szál)
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
1 tk. krislálycukor
4 ek. mustár
petrezselyem zöldje
chili pehely
A karajt felszeleteljük (kedvünkre klopfolhatjuk, én nem tettem) majd a mustárt ízesítjük chili pehellyel, jól kikeverjük és betapicskoljuk vele a hússzeleteket. 
Legalább egy éjszakára, olajba fojtva, pácoljuk; majd grillen szépen megsütjük, megsózzuk.
A vöröshagymát és a sárgarépát valamint a zellert, kis kockákra vágjuk és együtt, aranysárgára pirítjuk. Közben a cukkinit is feldaraboljuk 1x1 centis kockákra és hozzáadjuk az alaphoz, megsózzuk, aztán felöntjük 2,5 deci vízzel és kb. 10 perc alatt felére főzzük a levét. 
Ezután hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot és sűrűre forraljuk, a befejezésül, durvára vágott petrezselyemzölddel illetve a zeller zöldjével frissítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése