TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 3., szerda

Gnocchi és zamat avagy Ez most más

Tudom tegnap is krumplis tészta volt, de ez most más.
Mondjuk az is más volt, de ez most máshogy más.
Hát, ennél értelmesebb most nem tudok írni...
...esetleg, valaki más?
No, de hagyjuk; nézzük inkább a receptet 😉
















GNOCCHI, GOMBÁVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
A gnocchihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
szerecsendió
A raguhoz-
20 dkg gomba
20 dkg koktélparadicsom
1,5 dl vörösbor
petrezselyem zöldje
kakukkfű

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihűtjük.
A kihűlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villával segítségével megnyomkodjuk, megformázzuk őket.
A raguhoz a gombát szeletekre, cikkekre daraboljuk, és sózás nélkül szépen megpirítjuk.
Közben a paradicsomot is cikkekre vágjuk, és a pirult gomba közé dobjuk, megsózzuk, felöntjük a borral és jól kiforraljuk, kakukkfűvel és petrezselyem zöldjével fűszerezzük.
(Ha kívánjuk, adhatunk hozzá fokhagymát is, mert az még semmit nem rontott el, de én most ezt kihagytam 😉 )
A ragut a frissen kifőtt gnocchikkal összeforgatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése