TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 15., hétfő

Cukkini, burgonya és tárkony avagy Hmmm...m

Ma, megint egy jót nevettem, rajtam 😆
De, biz'isten, abból a pár dologból rittyentettem, egy fincsi levest ami itthon volt.

















TÁRKONYOS CUKKINILEVES, BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg cukkini
30 dkg burgonya
1 db paprika
2 dl tejszín
fűszerpaprika
tárkony
kömény
A burgonyát, megtisztítjuk és centis kockákra daraboljuk.
A paprikát is felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevés zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a a burgonyát, a paprikát, meghintjük fűszerpaprikával, megsózzuk, köménnyel ízesítjük; elkavarjuk és  felöntjük bő 1 liter vízzel és közepes lángon elkezdjük főzni.
Közben a cukkinit is a burgonyához hasonló kockákra vágjuk, és amikor a levesünk felforrt ezt is beleszórjuk. 5-10 perec főzés után (illetve ahogy a burgonya puhul) felöntjük a tejszínnel, és durvára vágott tárkonnyal ízesítve készre főzzük.
Ízlés szerint, 1-2 ek citromlével pikánsabbá tehetjük.
Csak 1 okosság: A friss fűszereket elég a főzés végén az ételhez adni, a szárítottakat pedig már az elején illetve főzés közben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése