TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. április 11., kedd

Csirke és kecske avagy Lemegyek spárgába

Késő van.
Nem akarok sokat rizsázni, épp ezért nem is használok a következő receptemben 😁











BORSOS CSIRKEFALATOK, 
  KECSKESAJTOS SPÁRGARAGUVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
50 dkg zöld spárga
15 dkg kecskesajt (félkemény)
1 db póréhagyma
1 db zöld alma
1 dl fehérbor
2 tk. magos mustár
szerecsendió
bors,só
olívaolaj
A csirkemellet nagyobb (ujjnyi) darabokra, csíkokra vágjuk, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megszórjuk (a borsból ízlés szerint, de lehet bővebben), megsózzuk, meglocsoljuk 1-2 kanálnyi olívaolajjal és grillserpenyőben szépen megsütjük.
Közben a spárgát megtisztítjuk, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon, lassan elkezdjük pirítani. Amikor kezd színt kapni, közé szórjuk a karikákra vágott pórét, picit megsózzuk, borsozzuk. Az almát és a kecskesajtot felkockázzuk; ezeket is a piruló raguhoz rakjuk, aztán jöhet a magos mustár, majd felöntjük a borral és pillanatok alatt összemelegítjük, hogy a sajt finoman megolvadjon.
A csirkefalatokkal koronázva, forrón tálaljuk. 
(A serpenyő alján összegyűlt szafttal pedig bátran locsoljuk meg.)
A sózással vigyázzunk, mert a sajttól is kaphat egy kis sós ízt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése