TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. március 16., csütörtök

Sonka és tészta avagy Ez olyan olaszos

Tészta olaszosan; igen, aki úgy érzi hogy valami aprócska hasonlóság lehet a Szénégetők spagettije és a azŐrülSzakács (ok) spagettije közt az nem téved. Ez van.
Na de azért, ez mégis csak más 😉



GLI SPAGEHTTI FOLLI
Hozzávalók:
25 dkg spagetti
10 dkg Pármai sonka
25 dkg mascarpone
3-4 ger. fokhagyma
szerecsendió
petrezselyem zöldje
bors, só
olívaolaj
A spagettit kifőzzük.
Közben a sonkát felcsíkozzuk, a fokhagymát felaprítjuk és pár csepp olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a mascarpone-t, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és szépen "felolvasztjuk, krémes, mártásszerűvé melegítjük (egy picike vízzel lazíthatjuk, az elején, hogy könnyeben keverjük, de semmiképp se essünk túlzásba).
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a mártásba, és a végén durvára vágott petrezselyem zölddel frissítjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése