TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. január 15., vasárnap

Alma és pogácsa avagy Kóstolóba jártam

A soron lévő  32. Blogkóstoló alkalmával, nem máshol mint A parókia konyháján jártam. 
Már az első látogatásomkor megakadt a szemem egy (számomra) érdekes sütin, "pogácsán". Ennek ellenére, azért még keresgéltem tovább a receptek között, de valahogy mindig visszatértem ehhez a kis egyszerű és érdekes finomsághoz. 
Igaz egy kicsikét eltértem az EREDETI RECEPTŐL , de ez nálam már öléggé megszokott 😉

 














ALMAPOGÁCSA
Hozzávalók:
60 dkg alma (picivel több is lehet)
40 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1/2 citrom
fahéj
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, egy kis fahéjjal ízesítjük, majd nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük az almát, belefacsarjuk a fél citromlevét, alaposan összekeverjük, aztán jöhet az olvasztott vaj, amit szintén alaposan belekeverünk.










Egy evőkanállal segítségével, sütőpapírozott tepsire kanálnyi halomcskákat pakolunk és előmelegített sütőben 190-200 fokon, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
A halomcskák nagyságától függően másfél / két tepsire való mennyiség.
Az igazsághoz tartozik, hogy az ilyenféle sütiket/pogikat illetve az állagukat szokni kell (hangsúlyozom, én nem 2 dl olajjal, mint az eredetit, hanem vajjal készítettem)  és kihűlve, hidegen sokkal jobban ízlett, és fogok is még készíteni 😋 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ízlett. Legközelebb én is vajat fogok használni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az igazság,hogy étolajat ritkán használok és most épp nem volt itthon annyi, az olívát meg sajnáltam bele, és ezért készítettem vajjal, csak neked megsúgom, bár mát többször tettem utalást rá, itt a blogban, nálam ritkán hiányozhat az alma mellől a rozmaring, és most is volt benne egy leheletnyi :) Szép napokat:)

      Törlés