TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 29., csütörtök

Lencse és virsli avagy ...és vége az évnek 3.

Egyszerű, általános, majonézes, fincsi.
Virsli illetve virslisaláták. 
Felvetődik a nagy kérdés, főzve vagy nyersen, én erre azt mondom, -felételezve, hogy mindenki ösmeri, azt a virslit, amit vásárolni szokott- ahogy tetszik, én a frankfurti, bécsi, stb. virsliket amikor salátát készítek, forrásban levő vízbe dobom, de tényleg csak 1 percre és egyből ki is veszem; tehát mint ha blansíroznám.
Ugorgyunk!














MAJONÉZES LENCSESALÁTA, VIRSLIVEL
Hozzávalók:
20 dkg lencse
2 pár virsli
1 fej lilahagyma
10 dkg csemege uborka
10 dkg sárgarépa (1 kisebb szál)
1 nagy tubus majonéz (160g)
1 p. tejföl (175g)
2 ek. fehérbor
babérlevél
majoránna  
porcukor
bors, só
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük. 
Az öntethez összekeverjük a majonézt a tejföllel és a borral, sóval, borssal, egy picike majoránnával, és ízlés szerint porcukorral ízesítjük.
A virslit felkarikázzuk (🔺lásd fent🔺) és a lencse közé kavarjuk.
A lilahagymát, vékony félkarikákra szeleteljük, a sárgarépát és az uborkát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd ezeket is a lencséhez adjuk, ezután az egészet alaposan összeforgatjuk, és jól lehűtve kínáljuk.
TUDTAD? A lencse "Olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, melyek fontosak az ellenálló képesség megőrzéséhez..."

 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése