TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. május 31., kedd

Spenót és lazac avagy Egy köszöntő... vagy mi?

Hát végre megérkeztél!
Ha tudnád mennyire vártunk már; titkon lestük jössz-e már; bódító illatod szinte orrunkba éreztük már... (asszzittük, soha nem érsz ide...           már)
Most itt vagy, újra mardárdalos a határ, virágokkal teli a rét, futkározó gyermek zsivaja hallik a játszópark felől... (és egyre rövidebbek a szoknyák)
Köszöntünk hát téged, töltsd meg szívük boldogsággal, örömmel és mosollyal ezt az egész nagy világot... (és intézd el, hogy az emberek szeressék egymást) 
SZÜLETÉSED ELSŐ NAPJÁN, ÜNNEPELÜNK TÉGED, ÓH, CSODÁLATOS JÚNIUS...
Mi?
Ja.
Csak holnap?!
Hm, mindegy.
Akkor viszlát Május!















SPENÓTOS TÉSZTA,
  FÜSTÖLT LAZACCAL
Hozzávalók:
30 dkg kagyló tészta
20 dkg spenót
10-15 dkg füstölt lazac
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1 dl. fehérbor
2 ek. torma
olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
A lazacot felkockázzuk, vagy ha szeletelt, vékonyan felcsíkozzuk.
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felaprítjuk, és olívaoljaon szépen megpirítjuk, aztán vigyázva, (mert fröcskölni fog) hozzáöntjük a bort, és belekavarjuk a tormát.
Amikor minimálisra elforr a leve, rászórjuk a spenótot, megsózzuk.
Pár pillanat múltán, a spenót összeesik; ekkor beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Ráborítjuk a tejfölt, gyorsan elkavarjuk, és már le is kapjuk a tűzről (max.1 perc).
Frissen, melegen tálaljuk, a tetjére szórjuk a füstölt lazac darabokat. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése