TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 1., csütörtök

Málna és joghurt azaz 1 nap, 2 pohárdesszert

A legegyszerűbb és a legfinomabb desszertetek, mindig idény jellegűek...
...és nincs benne semmi ördöngösség, csak ötlet és fantázia, természetesen egyszerűen😉
...és mivel ilyen napokat élünk, ma még hozok egy ilyesmi finomságot !





















MÁLNÁS POHÁRDESSZERT,
   JOGHURTTAL ÉS MASCARPONE-VAL
Ez a mennyiség ügyesen osztva, akár 6(+) adagra is elég.
Hozzávalók:
50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
10 dkg kristálycukor
25 dkg mascarpone
1 nagy pohár natúr joghurt (450g)
2 cs. vaníliás cukor
12-16 db babapiskóta
csoki reszelék
Először is a málnát a cukorral jól elkeverjük, összeforgatjuk, de nem törjük túlságosan meg, majd néhány órácskára hűtőben pihentetjük, hogy a cukor feloldódjon és fincsi „málnaszörpöt” kapjunk.
Aztán poharak aljába beletördelünk, belevagdosunk 1 db babapiskótát, és a málna sűrejéből, 2 (3) evőkanállal rájuk merünk.
A joghurtot és a mascapone-t, a 2 csomag vaníliás cukrot, alaposan összekeverjük, és szintén 2  evőkanállal a málnás rétegre kanalazunk.
A maradék mascarpone-s joghurtot, összekeverjük a málna levével (ha maradt benne egy-két darabka málna, az kimondottan jót tesz neki), és szépem a poharakba adagoljuk.
A tetejét csoki reszelékkel díszíthetjük és egy-egy darab babapiskótát is beleállítunk < ez utóbbi azért, jó, mert a piskóta, magába szívja a joghurtos rész nedvességét és így egy pompás, „habos” állagú, krémes, pohárdesszertet kapunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése