TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. április 11., hétfő

Hús és töltelék avagy Az olaszos ünnepi

Egy régi emlék, a búbos hús.
A búbos hús ami lényegében nem más, mint egy olyan töltött hús aminek csak az egyik felén van hús. Hmm..ez ölég vicces így, de ez az igazság.
Tehát a zsemlés töltelék egy szelet húsra van rá halmozva és sajttal megszórva, aztán sütőben, szépen megsütve.
A tölteléket a készthetjük klasszikus módon, vagy zöldborsóval, csirkemájjal, esetleg mindkettővel, és kitudja még mi mindennel.
Én most egy egész picit átformáltam magát a töltelék részt és így egy finom, mediterrán, olaszos hangulatot kapot ez a pompás kis manna. 
Jelen esetben, pácolt karaj szeletekkel, de természetesen másféle hússal is készíthető.  















BÚBOS HÚS, OLASZOSAN

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
4 db paradicsom
8 sz. vajas toast kenyér
5-10 dkg füstölt sajt
3-4 ger. fokhagyma
friss bazsalikom
bors, só
zsemlemorzsa
salátafélék

A sertéskarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és durvára vágott fokhagymával; legalább egy éjszakára, hűtőben, olajba fojtva pácoljuk.
A toast kenyerek héját levágjuk, és szépen megpirítjuk a szeleteket, majd felkockázzuk őket.
A paradicsomot szintén felkockázzuk, kissé megsózzuk, tépett bazsalikom levélkékkel és a kenyérkockákkal lazán összeforgatjuk.
A hús szelteket kivesszük a pácból, lecsepegtetjük és egy serpenyőben pár perc alatt elősütjük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, belehelyezzük a hússzeleteket, majd ügyesen rájuk halmozzuk a paradicsomos „tölteléket” , a tetejüket reszelt sajttal borítjuk be, és finoman meghintjük egy picike zsemlemorzsával.
Közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt összesütjük, a tetejét megpirítjuk, és salátafélékkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése