TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 30., hétfő

Medvehagyma és a szűz, na meg némi gomba

Jajj, hát idén még nem is medvehagymáztam 😕
Na! Gyorsan valami fincsit és bocsesz  😁


 












BACONBA TEKERT SERTÉSJAVA, 
   MEDVEHAGYMÁS GOMBARAGUVAL
       ÉS PIKÁNS HAJDINAKÁSÁVAL  
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
10 dkg szeletelt bacon 
25 dkg barna champignon gomba :)
20 dkg hajdina
10 dkg csemegeuborka
1 cs. medvehagyma
1,5 dl fehérbor
2-3 ek. tökmagolaj
1-2 db babérlevél
bors, só
A tisztított szűzpecsenyét, kis tönkökre daraboljuk, megborsozzuk és sózzuk, de a sózással vigyázzunk! Ezután szalonnába tekerjük, (szükség szerint a szalonnát széltében és hosszában is elvagdossuk), és egy fogpiszkálóval áttűzzük, hogy a szalonna rajt maradjon sütés közben. 
Kevéske zsiradékon szépen megsütjük a „tönköket”, félretesszük.
A gombát feldaraboljuk, én jelen esetben apróbbat kaptam, ezért csak 4-be vágtam. 
A medvehagymát durvára vágjuk. 
Ugyan abban az edényben amelyikben a hús sült, a gombát megpirítjuk, szükség szerint egy kis zsiradékot adhatunk hozzá, a végén megsózzuk
Ezután felöntjük a borral, hozzáadjuk a medvehagymát és visszarakjuk a húsokat, egy-két perc alatt kiforraljuk illetve amennyire csak lehet elforraljuk a levét.
Közben a szokott módon, a rizshez hasonlatosan elkészítjük hajdinakását is, amit babérlevéllel ízesítünk és az utolsó percben apróra vágott csemegeuborkát, valamint tökmagolajat keverünk bele.


 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése