TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 26., csütörtök

Édeskömémy és sárgarépa avagy Dobd össze lazán

Na kérem szépen, ismét egy egyszerű pompa, és lényegében nincs benne semmi különleges.
Na, jó! Picit „játszani kell” a körettel :)















SZŰZÉRMÉK MORZSÁBAN SÜTVE,
     SÁRGARÉPASZALAGOKKAL
         ÉS ÉDESKÖMÉNNYEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
50 dkg sárgarépa
1 db édeskömény
citrom
tárkony
őrölt kömény
zsemlemorzsa
vaj
olívaolaj
A szűzpecsenyét felszeleteljük megsózzuk, tárkonnyal és köménnyel fűszerezzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk, illetve jól belenyomkodjuk, aztán egy kevéske zsiradékon szépen megsütjük mindkét oldalukról őket.
A megtisztított sárgarépát, egy jó éles zöldséghámozóval szalagokra szeleteljük; amit már nem tudunk azt késsel vágjuk csíkokra.
Az édesköményt keskeny cikkekre daraboljuk, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk sárgarépaszalagokat sózzuk, borsozzuk és kívánt puhaságúra pároljuk, kevés víz (akár picike fehérbor) hozzáadásával
A párolás vége felé, 3-4 karika citromot dobunk közé, negyedekre vágva.
Tálaláskor az édeskömény zöldjével megszórhatjuk.  

  
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése