TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 12., csütörtök

Brokkoli és konyak avagy Valentin nap egyszerűen 2.

És itt a második egyszerű és nagyszerű segítség a Valentin napi menühöz, elsősorban  a pasiknak, hogy elkápráztassák szívük hölgyét.
Tehát, egyszerűen, ízletesen, hódítóan, hajrá urak, mutassuk meg! ...és lesz tortácska is, sütés nélkül. 
Mint azt tegnap is említettem, a receptek 4 főre szólnak, de egy Valentin napi vacsorán, bőven ölég, ha csak ketten vannak jelen, ezért a hozzávalók mennyiségét felezzük meg ;)














ÍZLETES BROKKOLIKRÉMLEVES,
   KONYAKKAL BOLONDÍTVA
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
3 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
0.5 dl konyak
1 ek. barna cukor 
1-2 ek. étkezési keményítő vagy liszt
szerecsendió
bors, só
1-2 sz. rozskenyér
2. ek szeletelt mandula
olívaolaj 
A brokkoli kb. harmad részét apró rózsáira szedjük és félre rakjuk.
A többit részét feldaraboljuk és a fokhagymákkal együtt bő egy liter sóval, borssal és egy kis szerecsendióval ízesített vízben jó puhára főzzük, majd leturmixoljuk.
A tűzre visszatéve hozzáadjuk a konyakot, a cukrot és az apró brokkolirózsákat, felforraljuk illetve a rózsákat roppanós puhára főzzük.
A tejszínből és a lisztből (keményítőből) habarást készítünk és a levesünket besűrítjük vele.
(Kóstoljuk meg, és finoman adagolva, egy pici cukorral és szerecsendióval pikánsabbá tehetjük, de azért ne legyen édes!)  
r csepp olívaolajon pirított, rozskenyérkockákal tálaljuk, ami közé a pirítás végefelé 1 ek. szeletelt mandulát szórunk.
Csak 1 jó tanács: ha magvakat pirítunk - ne hagyjuk magára! kevergessük, mozgassuk! és az utolsó előtti pillanatban borítsuk ki egy hideg tányérra, tálra, hogy a serpenyő forróságától ne piruljon tovább.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése