TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 5., hétfő

Mediterrán pulykaragu, hajdinával avagy Napfény a hóban

Tegnap egész szép időnk volt amíg nem esett a hó, és amikor már nem fújt a viharos szél.
Hát nem csoda, hogy egy terráriumban éreztem magam.
Ja, egy mediterráriumba.
Istenem, :) megint micsoda vicces vagyok. Bocs.
Na, de fordítsuk komolyra...
















MEDITERRÁN PULYKARAGU, HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg pulyka felsőcomb
1 db salátacukkini
15-20 dkg paradicsom
1 db lilahagyma
2 ek. kapribogyó
10-12 szem olívabogyó (felkarikázva)
1,5 dl fehérbor
2 ger. fokhagyma
30 dkg hajdina
szerecsendió
bors, só 
petrezselyem zöldje
A pulykacombot picike kockákra vágjuk és olívaolajon lepirítjuk, ezután megsózzuk, megborsozzuk és felöntjük a borral, kiforraljuk.
Amikor a bor „elforrotta” magát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük 1 evőkanál liszttel, felöntjük vízzel és „pörkölt módjára” főzzük, pároljuk tovább a húst.
A zöldségféléket felkockázzuk és ha a hús már megpuhult (a főzés utolsó 10 percében) a olívával és a kaprival együtt a belefőzzük a raguba.
A hajdinát egy kevés olívaolajon kissé megpirítjuk (illatosra), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és felöntjük kb. duplája mennyiségű vízzel, felforraljuk, majd gyenge lángon (a rizshez hasonlatosan) készre főzzük. 
(A hajdinához a főzés, párolás közben is adagolhatunk pluszba és figyelmesen! vizet, amíg a kívánt puhaságot eléri.) 
Tálaláskor a párolt hajdinára halmozzuk a pulykaragut, durvára vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése