TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 21., csütörtök

Zárójelben

(Csak úgy, zárójelben mondom.)
A nagy titok!
Ez volt itthon.
Ezt dobtam össze, már megint.















MEXIKÓ TEKERCS, KÖMÉNYMAGGAL
1 cs. leveles tészta (270g, 42×24 Tannte Fanny)
35 dkg kukorica (lehet friss, fagyasztott és konzerv is)
1 db kápia paprika (vagy Kaliforniai)
1 p. tejföl (150g)
1 ek. egész kömény(lehet őrölt is)
1/2 db erős paprika  (ez most pont elég volt ahhoz, hogy kellemesen csípős legyen, persze ezt mindenki saját felelősségére adagolhatja)
 só 
A kukoricát megfőzzük. ( Ha konzerv, alaposan lecsepegtetjük.)
A kápia paprikát és a erős paprikát kicsi kockákra vágjuk. (Erős paprika helyett használhatunk chili -port, -pelyhet, vagy Cayenne borsot.)  
A tejfölt és a kukoricát összekeverjük, beleszórjuk a többi hozzávalót (a leveles tészta kivételével) és alaposan összekeverjük.
A tésztát kiterítjük, és egyenletesen rákenjük a tölteléket, de a egyik (hosszabbik) szélén hagyunk 2-3 centis részt szabadon, amit enyhén megnevesítünk vízzel, (erre azért van szükség, hogy tekerés után a tésztánk jól összetapadjon) majd ügyesen  feltekerjük.
Ezután egy jó éles! késsel (egy-egy határozott mozdulattal) 12 egyforma darabra vágjuk a feltekert tésztát; tepsibe pakoljuk a tetejét vékonyan megkenjük picike vízzel, durva chilipehellyel vagy (és) köménymaggal meghintjük és előmelegített sütőben szépen megsütjük.
(Zárójelben jegyzem meg: célszerűnek tartom a sütőpapír használatát.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése