TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 21., hétfő

Külföldi támogatók

azŐJÉ bemutatja
  CUKKINI '14
episode3
A görög segítség
 Javában folynak a harcok a konyhában; a nagy lyukú reszelő, fényesen, csillogva győzedelmeskedik tovább, de a cukkini nem adja fel és a rengeteg áldozat sem veszi el harcikedvét.
Az összecsapások híre már elérte a hűtőszekrényt is, aminek köszönhetően egy görög légiósosztag indult a cukkini hadának megerősítésére...














CUKKINIOMLETT, FETÁVAL 1 adag
Hozzávalók:   
10 dkg cukkini
2 db tojás
2 ek. tej
2,5 dkg Feta sajt
lilahagyma
lestyán
oregánó
bors, só
A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk és nagy lyukú reszelőn belereszeljük a cukkinit, összekeverjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleöntjük cukkinis-tojást és szép lassan elkezdjük sütni. Közben megmozgatva, igazgatva, de nem keverve!, annyira sütjük meg, hogy a teteje már kezdjen „kocsonyásodni”; ekkor megszórjuk kicsike kockákra darabolt Fetával, egy kevés lilahagyával, oregánóval és lestyánnal ízesítjük, majd 1-1,5 percre, egy fedővel vagy fóliával lefedjük.
Tálaláskor ügyesen, az egyik felét csusztassuk a tányérra és a másik feléve fedjük le, tehát hajtsuk félbe.
Naná, hogy egy kis csípősség sem árt neki :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése