TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 20., péntek

Szakácsmustra: Rachel Allen

Ez a második szakácsmustra amin részt veszek és kezdek rákapni a dologra. Főleg úgy, hogy most már, tudatosan az egyszerű recepteket keresem. Olyan egyszerűeket mint a következő, szinte csak úgy összeszórós étek. Nem kell hozzá sok minden, de az ügyesen összeválogatva. Rachel (ha már így összejöttünk) illetve a fordítás pörköltnek nevezi, de ez inkább egy ragus varázslat, mert ugye mi, tudjuk mi az a pörkölt, és ebből nem engedünk. Most, hogy így gondolkodom, csak meg kellene főznöm ennek a kis egyszerűségnek a magyarított változatát. 
 














PARADICSOMOS-BABOS CSIRKEPÖRKÖLT CHORIZO-VAL
6 személyre 
Hozzávalók:
6 db csirkecomb v. 1 nagy egész csirke eldarabolva
15 dkg chorizo v. jóféle magyar kolbász
2×400 g darabolt paradicsom konzerv
2×400 g fehérbab konzerv v. 200 g száraz fehérbab megfőzve, leszűrve
6 ger. fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 tk. kristálycukor
bors, só
ízlés szerint citromlé
Egy tűzálló edényben, forró olívaolajban egy-két perc alatt, minden oldalukról megpirítjuk a kétfelé vágott csirkecombokat. Ezután sózzuk, borsozzuk, és mellé szórjuk a kocákra vágott kolbászt (negyed karikák) illetve a szintén nagyobb kockákra darabolt fokhagymát; ezekkel is pirítjuk egy kis ideig, vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen. Amikor ezzel is meg vagyunk ráöntjük a paradicsomokat egy kiskanálnyi cukort belekeverünk és lefedve (mondjuk fóliával) gázsütő 6 fokozatán 35 percig sütjük illetve addig amíg a hús meg nem puhul. Az utolsó 5-10 percnél, levesszük a fedőt belekeverjük a lecsepegtettet babot és picit erősebb fokozatom összerottyantjuk. Ízlés szerint pár csepp citromlével pikánsabbá  tehetjük; köretnek kagylótésztát vagy rizst kínálunk. 


 

1 megjegyzés: