TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 25., szerda

Ami jön, az meggy

„Ásványi anyagai közül kiemelendő vas-, kalcium-, kálium- és magnéziumtartalma. Szerves savai segítenek az erek tisztításában, serkentik a veseműködést, az anyagcserét, és elősegítik a vitaminok felszívódását, de kitűnő vízhajtó is. A-vitamin tartalmánál fogva megtisztítja légzőszerveink nyálkahártyáját, erősíti szervezetünk természetes védekező rendszerét. A- és C-vitamin, valamint antocián- és bioflavontartalma kiváló antioxidánssá teszi a meggyet. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.” 
Édenkert
A köretről pedig csak annyit mondanék, hogy végül is ez az én olvasatomban egy alap piláf, amit és elemeit nem egyszer használtam már a párolt rizs készítésekor. Azt hiszem ezzel a mondattal beígértem nektek egy (szerintem) igazi piláfot...  még a héten.
...és drága csajok a napokban jön a szőlős sali ;)  














MEGGYES CSIBEFALATOK,
        ZAMATOS CURRY-S RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
25-30 dkg meggy
2 ger. fokhagyma 
25 dkg rizs
4 db szegfűszeg
1 db babérlevél
kakukkfű
curry por
lestyán
bors, só
olívaolaj
Először a párolt rizst készítjük el, amit curry porral, babérlevéllel, szegfűszeggel, sóval, borssal és egy darabka lestyán levéllel ízesítünk.
Közben a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk és olívaolajon szépen megpirítjuk, csak ezután sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. A meggyet kimagozzuk a fokhagymát vékony csíkokra szeljük, majd a csirkefalatok közé szórjuk és 2-3 perc alatt összeforgatjuk, összemelegítjük.
Hát, ez is ennyire bonyolult :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése