TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 25., szombat

Tor és ötlet avagy Hurkaságom tudom nála megtalálom

A hurka körete a tört krumpli illetve a párolt káposzta, és ebből valahogy nem tudunk kilépni.
A következő agyalásaimmal, két nem is olyan Őrült ötletet szeretnék adni, ezen beidegződés megváltoztatására.
Az első egy zamatos variáció, ami akár csirke és kacsa mellé pompás körítés lehet.
A másodikkal pedig egy kis szlovénes hangulatot varázsolunk a tányérunkra.
Igaz, hogy a hurka „szezonja” a téli időszakra esik, de nekem vannak olyan emlékeim, amiből azt tanultam hogy hurkát enni mindig jó!
Itt a ... 

 










PIKÁNS, ROZMARINGOS-ALMÁS BURGONYA
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
3 db alma
1 ek. mustár
1 dl fehérbor
rozmaring
bors, só
A bort és a mustárt alaposan összekeverjük.
A megtisztított burgonyát felkarikázzuk meglocsoljuk, beforgatjuk a mustár és bor keverékében, majd a tepsi aljába terítjük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajjal meg locsoljuk.
Az alma magrészét eltávolítjuk és a burgonyához hasonlatosan felszeleteljük, ráterítjük a burgonyára megszórjuk bőségesen rozmaringgal (nekem most csak őrölt és morzsolt volt itthon) ráfektetjük a hurkákat, letakarjuk fóliával és középmeleg sütőben szépen megsütjük, a sütés utolsó 10-15 percében,  fólia nélkül, magasabb hőfokon rápirítjuk.















BÁRSONYOS TÖRT BURGONYA ÉS 
 TÖKMAGOLAJOS BABOS-KÁPOSZTA
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
5 dkg vaj
petrezselyem zöldje
50 dkg savanyú káposzta
1 dob. vörösbab konzerv
tökmagolaj
A burgonyát és a zöldségeket feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és villával vagy a fakanállal összetörjük (természetesen burgonyatörőt is használhatunk, de nekem így tanították; ennek a finomságnak, rusztikus, darabosnak kell lennie, és nem kell, hogy „túl” pépes legyen).
Az összetört zöldséges-burgonyába belekeverjük a vajat és egy csokor petrezselyemzölddel ízesítjük, frissítjük. 
A savanyú káposztát szükség szerint kimossuk, majd az átöblített, jól lecsepegtetett babbal és tökmagolajjal alaposan összekeverjük. 
(Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy konzerv babot használjunk a káposztához, és néhány olyan ételhez amit gyorsan akarunk elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése