TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 27., kedd

Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 2.

Remélem más is van úgy, hogy szinte az utolsó pillanatban jut eszébe valami jó ötlet és akkor gondolkodás nélkül, hamar-hamar.
Na, ezek azok a dolgok, ételek, harapnivalók amit a legtöbben dicsérnek és kérik a receptet; pedig mi csak úgy összedobtuk.
-Persze neked könnyű!













BUJTATOTT SZILVA, ROZMARINGGAL
Hozzávalók:
2 cs. előhűtött leveles tészta (2×275g)
10 szem szilva
1 db tojás
és
Rozmaringos-fahéjas cukor:  
4 ek. kristálycukor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt rozmaring 
(Ez a mennyiség elég sok; de a maradékot tegyük egy jól zárható edénykébe, majd rajuk félre és  legközelebb is felhasználhatjuk, nem csak szilvás, hanem almás, körtés sütikhez is. Ne féljünk a rozmaringtól, ne görcsöljünk rá! Jó ízű gyümölcsnél szinte észrevehetetlen ez a mennyiség; de ez az amitől kicsit más lesz mint a többieké, és amikor eláruljuk, mindenki szeme fennakad.)

A szilvákat egy éles késsel félbevágjuk és kimagozzuk.
Az egyik leveles tésztát, lisztezett deszkára terítjük.
A szilvákat szépen, egyesével megforgatjuk a rozmaringos-fahéjas cukorba és ügyesen (4×5) szét rakosgatjuk a tésztán; majd a közüket rendesen bekenjük tojással.










A másik tésztát pontosan illesztve ráterítjük a „szilvás tésztára” és a szilvák közötti részeket lisztes ujjainkal alaposan lenyomkodjuk, hogy sülés közben nem nyíljanak szét. Ezután késsel vagy derelyevágóval az összeillesztés mentén kockákra daraboljuk.










Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk, a bujtatott szilváinkat, lekenjük őket tojással, majd egy hegyes késsel  X beszúrás ejtünk rajtuk.










Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük és még melegen, porcukorral meghintjük. 
Ha teljesen véletlenül van otthon friss rozmaringunk, ügyesen díszíthetjük, érdekesebbé varázsolhatjuk ezt a fincsi sütit :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése