TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. augusztus 7., szerda

Emlékeim 1.

Lassan egy éve, hogy az én drága Mamikám már nincs velünk, de itt hagyott nekünk rengeteg hasznos és mindenképp praktikus tanácsot, ötletet...
...ha arra gondolunk, hogy hányszor hallottuk (azt hiszem mindenki nevében beszélhetek) - Nem hisztek ti az öregeknek...- ilyenkor szerető emlék-mosoly szökik arcunkra; valóban ismerős ez a dolog amit éppen csinálunk, mintha már hallottuk volna valahol, valamikor.
...
Cukkini szezonban, kérem szépen nálunk minden cukkiniből volt. Mamika bámulatosan tudta a cukkinit felhasználni és bármire. Említettem már ezt egy korábbi bejegyzésemben, de azért egy rövid felsorolást mindenképp megérdemel; készítette tökfőzelékként, tökös cukkinis-mákos rétesként, a káposzta főzelékek (kelkáposztaként is) minden változatában, lecsóba, lecsóval és már szinte lecsóként, savanyúságként és télire elrakva, de nem egyszer a pörköltet is „dúsította” vele és a  rizseshúst is. Stb. Egyszóval: 
Fantázia, bátorság, jó étvágy !
Amit most kiemelnék, az nem más mint a rántott cukkini. A rántott cukkinit amit talán a legtöbben kedvelünk a hagyományos módon elkészítve. ...és szendvicsbe? Igen jól hallottátok (olvastátok) szendvicsbe! Mert ugye azt, hogy rántott húsos szendvics azt meg szokta a jó nép; akkor rántott cukkinivel miért nem - Hát mert az olyan izé!?-  és megint vissza érkeztünk a hús mániánkhoz, amiről most nem beszélnék és pont, mondjon bárki, bármit.
Mennyiségeket nem fogok írni, mert szerintem ez ide nem fontos, de mint ötlet megfontolandó ;)














RÁNTOTT CUKKINIS SZENDVICS TUNINGOLVA
Hozzávalók:
cukkini
tojás
liszt
fokhagymapor (granulátum)
morzsa
tejföl
sajt
kapor
bors
péksütemény
A cukkiniket lényegében a szokásos módon panírozzuk és sütjük, azzal a kis csavarral, hogy fél órával korábban besózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral beszórjuk.
A tejfölt friss, aprított kaporral elkavarjuk, kedvünkre ízesítjük.
A péksütemény ketté vágjuk, az alsó felét megkenjük a kapros-tejföllel, rápakoljuk a fokhagymás-rántott cukkinikarikákat, a tetejére egy szelet sajtot és az egészet befedjük a péksütemény másik, felső felével.
Ennyi. Mondtam csak egy ötlet.
Csókollak bennetek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése