TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. május 6., hétfő

A4-es 2.

Egy tv műsor reklámjában azt kérdezik: Járt-e már Ibizán, ahol kolbászt töltenek a csirkébe? Ibiza!? Lehet ez magyaros is, sőt elég hozzá négy hozzávaló is.
Csupán csak négy, úgymint Tanyasi csirke, Makói hagyma, Csabai, Gyulai vagy bármilyen jó minőségű házi illetve paraszt kolbász és burgonya...

    












KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT CSIRKECOMB,
            HAGYMÁS - BURGONYAMETÉLTTEL  
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
10-15 dkg parasztkolbász
80 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
majoránna
őrölt kömény
bors, só
A megtisztított csirkecombokat majoránnával, borssal fűszerezzük és besózzuk (a sózással vigyázzunk, mert a kolbásztól is kaphat egy kis sós ízt). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk (igény szerit lehúzhatjuk a bőrét) és ügyesen a csirkecombok bőre alá rakosgatjuk, tehát ezzel töltjük meg. Sütőben szép pirosra sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és amikor már jól meghűlt, nagy lyukú reszelőn „hosszában” lereszeljük. A hagymát félkarikákra szeleteljük, egy kis zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a burgonyát és jól összepirítjuk, sózzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük.       
Ezt a burgonya köretet egy kis kefirrel vagy tejföllel vacsorára is fogyaszthatjuk és ha egy ici-pici szalonnát is dobunk közé, akkor aztán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése