TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. január 27., péntek

Az első

Egyszer már tettem kísérletet arra, hogy küldjétek el nekem kedvenc receptjeiteket. Én azt vállalom, hogy egy picit átvariálom illetve ötleteket adok hozzá (amit mindig is szeretnék), hogy lényegében ugyan azt a finomságot, akár több féle módon is el tudjátok készíteni (mielőtt ráunnátok). 
Emlékeztek rá ugye!?: FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !!!
Íme az első, nagyon kedves ismerősöm receptje, amit szinte ugyanúgy készítettem el, csak...
















BARBARA TÖLTÖTT TOJÁSA, CSŐBEN SÜTVE
Hozzávalók: 
4 db tojás
5 dkg párizsi
1/2 p. tejföl
3 dkg zsemlemorzsa
5 dkg margarin
5 dkg liszt
3,5 dl forralt tej
5 dkg reszelt sajt
bazsalikom
petrezselyem zöldje
őrölt szerecsendió
bors, só      

A tojásokat keményre főzzük, majd félbe vágjuk. A tojások sárgáját, kivesszük és a párizsival együtt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Tejföllel és zsemlemorzsával formázható masszát készítünk a reszelékből, amit apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemzölddel ízesítünk, sózzuk, borsozzuk. Egy kiskanál segítségével (csak nektek mondom: kézzel sokkal könnyebb, de azt mégsem akartam ideírni :$ ), ügyesen betöltjük illetve ráhalmozzuk a fehérjékre a tölteléket és egy kikent tepsibe rakjuk őket, ha szükségesnek találjuk kis talpat vághatunk rájuk. 
Besamel mártást készítünk. A margarint felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk. A forralt tejet hozzáadjuk és kézi habverő segítségével, sima, sűrű mártást főzünk belőle, amint szerecsendióval, borssal és ételízeítővel fűszerezzünk.
A töltött tojásokra ráadagoljuk (bevonjuk) a besamel mártást és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben szép pirosra sütjük, pirítóssal vagy rizzsel kínáljuk.  
A húsvéti időszakban, Párizsi helyett, főtt, füstölt húst is használhatunk!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése